Är det värt det?

En evighetsen som jag skrev något på bloggen, men nu kände jag att det var dags igen. Och det kommer nog bli ett långt inlägg, för känner att jag har mycket att skriva. En liten förvarning bara, för er som inte gillar långa inlägg.
Jag har haft ett välförtjänt påsklov sen jag skrev sist. Det spenderades med nära & kära, och det första tältsovandet för i år!:) Lite kallt kan jag nog påstå att det var, men mysigt! Ett väldigt bra lov blev det, utan något pluggande alls. Fast det var kanske inte jätte smart gjort, med tanke på hur mycket vi har i skolan just nu. Men jag anser faktiskt att loven är till för att vila på!

Efter att ha haft elva dagar ledigt, elva bra dagar, så var det självklart dags för en mindre bra dag. Den dagen började med att behöva åka till tandläkaren. Jag har tidigare inte haft så mycket emot tandläkare, men nu har jag det. Inte nödvändigtvis den tandläkaren som jag har nu, utan den jag hade när jag var mindre som sa att min glugg mellan framtänderna kommer att växa ihop av sig självt. Visst har den blivit mindre, men borta är den definitivt inte. Men jag kanske kan glädja mig åt att min nu 16 åriga bror påpekade för bara någon månad sen att jag har en glugg mellan mina tänder, som han påstår sig aldrig ha sett förut. Vilket jag inte kan förstå mig på riktigt, eftersom jag tycker att den syns väldigt väl, men det kanske den inte gör?
I alla fall så pratade jag om detta med min nya tandläkare och han sa då att den troligtvis inte kommer försvinna av sig självt, och verkade lite chockad över att min förra tandläkare hade sagt det till mig. Att sitta i den där tandläkarstolen och höra att min glugg inte kommer att försvinna av sig själv, var inte ett tipp-topp-moment vill jag lova.
Men min tandläkare försäkrade mig i alla fall om att det går att fixa det, om jag bara vill. Detta skulle man göra genom något som kallas estetisk tandvård, vilket kostar väldigt mycket. Men om jag påstår att jag lider mycket av detta, så skulle de kanske kunna fixa denna estetiska tandvård gratis för mig. Och visst låter det bra att jag kan få det gratis, men vad innebär då detta? Jo, jag skulle först och främst troligtvis få genomgå en slags operation där de flyttar fram alla tänderna, både upp och nere, och sedan behöva ha räls, både upp och nere, för att hålla detta på plats. Efter detta skulle jag få ha en vanlig tandställning i några år. Och detta är i bästa fall. Jag skrev förut om att det inte var ett tipp-topp-moment, jag vill nu påstå att det här var ett ännu värre inte-tipp-topp-moment.
Den trettonde maj ska jag tillbaka till tandläkaren och då ska jag ha bestämt hur jag vill göra. Jag vill självklart ha bort den där förbannade gluggen, men samtidigt, det är ju ändå jag. Den där gluggen representerar mig, ska jag då ändra på det? Och är det verkligen värt det? Är det verkligen värt att genom gå allt det där, för att få bort en glugg på två millimeter, vilket kommer ta flera år?
Insidan är viktigare än utsidan, hade det stämt så hade jag inte ens funderat på hur jag ska göra. Men nu vet jag att folk inte tycker så, och jag vet att jag påverkas av vad folk tycker om mig och mitt utseende. Det tror jag i och för sig att alla gör, men jag skulle vilja att utseendet inte betyder något. Att det inte spelar någon roll om man har räls eller akne eller är överviktig osv. Men det är ju just det det gör, eller hur? Oavsett hur mycket folk säger att utsidan inte spelar någon roll, så vet vi alla att den gör det.



Förövrigt så har min dator pajat. Inte vid det bästa tillfället precis, eftersom vi har väldigt mycket i skolan just nu. Men pappa är snäll och låter mig låna hans dator, oftast i alla fall. Får väl hoppas att lärarna har lite överseende med detta, men det är nog för mycket att hoppas på. Ska i alla fall få en ny begagnad dator på fredag, som förhoppningsvis funkar, inte en sekund försent!
Jag har typ blivit sjuk med, eller mitt öga har blivit sjukt. Det bara rinner, gör ont och är till besvär. Vaknade i morse och kunde knappt öppna det utan att det gjorde ont, så det blev att gå runt med en blöt bomullstuss på ögat hela morgonen. Nu känns det som tur är lite bättre, kan ha ögat öppet utan att det gör allt för ont. Men svider och rinner, det gör det. Och jag kan inte påstå att jag blir så pigg av det, för det är väldigt jobbigt, men ska i alla fall försöka plugga lite nu. SKOLTRÖTT!

Btw, så har jag blivit en liten tjuv. ;P Men som en kär vän sa till mig, man måste leva farligt. ;D



Joel, love love love. <3

RSS 2.0